top of page

Kortfilm

De senaste åren har Göthenburgo varit medproducenter för fem kortfilmer. Ett roligt arbete som vi kommer fortsätta med.

2019 

Scener ur ett invandrarskap

"Vad ska du göra på midsommar, Simon?"

Jovid jagar en vit svensk kille genom ett skogslandskap och vill ha svar. Men är det en bra idé att göra en film där en ensamkommande skjuter en svensk för att han inte vill avslöja sina svampställen? 

Om alla som har ett hemligt svampställe och planer för midsommar, och om alla som inte har det. 

Regi: Jovid Eisai och Roozbeh Behtaji

scener.jpg
Ta hand om en kille 

En skröna om My och Sally som lever life tills det en dag ringer på dörren och en snubbe står utanför. Han verkar till synes hjälplös och de bestämmer sig för att hand om honom. Gradvis tar hans närvaro över deras liv. En feministisk komedi om könsroller och emotionellt ansvar. Och om det är så att feminister vill döda alla män? 

Regi: Astrid Söderberg

2020

tahandom03USigen.jpg
Länge Leve Mänskligheten

En incident vid en fotbollsplan får en man skjuten. Två grabbar får ett brev om vräkning, byter till svenska namn och får jobb på en bar. Tyvärr får de direkt problem med en dildo. Ett eller två ögonbryn är strax därefter under hot. Kan dildon rädda människor, lösa grabbarnas situation och återställa internets tro på mänskligheten? En film skapad i ett flow som utmanar filmskapandets byggstenar och förutsägbarhet.

Regi: Jovid Eisai

En film som kommer förändra världen 

Systerskapet, kampen och konsten står i centrum i filmen som ska förändra världen. Problemet är bara att Astrids bästis Nora måste vara med, och hon har inte tid. Men hur kan en film förändra världen? Och är det ens en film?

Regi: Astrid Söderberg

länge_leve_affisch.jpg
Skärmavbild 2020-02-17 kl. 10.52.01.png
La Telenovela De Las Guapas

A group consisting of lgbti activists, theater actors and filmmakers gather to create a film using a common language: the one of latin american telenovelas. From white magic rituals to ideas of love, religion and police oppression, this project explores how to use film as a tool for social inclusion.

Regi: Colectivo Armario Abierto | Daniel Aguirre Montoya

86253264_639732409902185_790425645919659
bottom of page