top of page

Ett foto- och sångprojekt

The Song of My People

The Song of My People är ett foto- och sångprojekt som genomförs på Hisingsbron i Göteborg under sommaren 2023. Fotografierna kan du se på bron från maj till början av september,

medan sångprojektet skapas under sommaren och har premiär under Göteborgs Kulturkalas i augusti (här finns det fortfarande möjlighet att delta - mer om detta längre ner).

The Song of My People är producerad av Göthenburgo med anledning av Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co. Foto-grenen av projektet är del av det världsomfattande fotoprojektet www.insideoutproject.net

Var med i sångprojektet

sompan.jpeg

Sångprojektet går ut på att vi spelar in vanliga göteborgare (=behöver ej vara sångare) när de sjunger en ton. Dessa ljud samlar vi in och sprider till musiker i staden, som skapar musik utifrån enbart rösterna - helt utan att använda sig av instrument. 

Det betyder att det finns två sätt för dig att vara med i sångprojektet, antingen som röst eller som musiker/kompositör. På vår Facebooksida kommer vi under maj/juni berätta hur och när du kan delta.

Målet är att ha sångerna klara inför Göteborgs Kulturkalas.

Du kan även maila oss på info@gbgo.se om du har funderingar.

Fotoprojektet

Under årets första månader var vi ute på 20 platser i staden och filmade göteborgarna när de tog ton. Över 300 foton blev det, som sedan sattes upp på Hisingsbron. Där kommer de sitta fram till början av september 2023.

Foto-grenen av projektet är del av det världsomfattande fotoprojektet www.insideoutproject.net

sompaffisch.jpeg
bottom of page